Collectie Willem Hogervorst


Over de expositie

Op 13 november 2001 overleed de particulier verzamelaar Willem Hogervorst. Deze Rotterdamse longarts liet een substantieel deel van zijn collectie na aan de Hannema-de Stuers Fundatie. De schenking bestaat deels uit enkele fraaie aanvullingen op werken van kunstenaars die al in de HSF-collectie vertegenwoordigd zijn, zoals Leo Gestel, Charlotte van Pallandt, Eugène Dodeigne en Roger Bissière. Maar ook werk van minder bekende Franse kunstenaars, zoals Fermin Aguayo en Mohamed Aksouh, behoort er toe. De zeer persoonlijke collectie van Hogervorst weerspiegelt de brede belangstelling van de verzamelaar. De tentoonstelling laat, in combinatie met ander werk uit de HSF-collectie, de nieuwe aanwinsten zien. Daarbinnen wordt aandacht gegeven aan de verzamelaar Hogervorst en de lijnen die er zijn te trekken met Hannema.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 10 nov 2002
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree € 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius