Michel Delannoy

 
Espagne, 2010
 
Le Japon, 2010
 
Pays-Bas, 2010
 
La Suisse, 2010

Over de expositie

Michel Delannoy werd geboren in 1947 in het grensplaatsje Quiťvrain in Zuid-BelgiŽ. Zijn (Franse) vader werkte in een fabriek, waar Michel na de lagere school en een korte beroepsopleiding ook kwam te werken. Na de pensionering van zijn vader ging hij enige tijd in de bakkerij van zijn schoonbroer meewerken, maar de omgang met de koppige Michel was moeilijk en uiteindelijk moest hij terug naar de fabriek. Allengs ging het mentaal en fysiek slecht met Michel die nog altijd bij familie woonde en in het jaar 2000 werd besloten hem in een instituut toe te laten met dagelijks bezoek aan het atelier Le Roseau Vert voor verstandelijk gehandicapten. Op het atelier ontwikkelt hij een onverwachte passie voor tekenen en schilderen, waardoor zijn gezondheid en welbevinden sterk vooruit gaat en hij tegenwoordig zelfs onbegeleid een openbare bibliotheek kan bezoeken om motieven voor zijn kunst te verzamelen. Michel droomt van reizen, van grote steden en verre landen, van hun karakteristieke architectuur en hun folkloristische feesten. Met een haast dwangmatig gevoel voor orde brengt hij zoveel mogelijk lokale en nationale kenmerken samen in een buitengewoon kleurrijke, feestelijke compositie.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 19 nov 2011
Galerie Hamer
Leliegracht 38
1015 DH Amsterdam
020-6267394

open: woe t/m za 14.00-17.30, (alleen tijdens tentoonstellingen en onregelmatig tijdens de zomermaanden)


Kunstenaar

Michel Delannoy


galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea. Van oktober 2017 tot mei 2018 was de site tijdelijk uit de lucht. In die periode is de layout van de site gemoderniseerd (van frames naar responsive). Om te helpen de site up-to-date te houden wordt graag een beroep gedaan op vrijwilligers.

Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius