Bodil Jane: Lost Key

 
Lost Key, 2011

Over de expositie

Bodil Jane exposeert met de installatie ‘Lost Key’ in de Kleine Zaal van De Vishal in Haarlem. Zij is de elfde exposant van de twaalfdelige tentoonstellingsserie ‘Here I am’ in de Vishaletalage. Voor deze exposities, die elke maand wisselen, zijn kunstenaars geselecteerd op basis van het intieme, persoonlijke en vaak ook autobiografische karakter van hun werk. De deelnemende kunstenaars maken in hun werk veelvuldig gebruik van elementen uit hun dagelijks leven, hun persoonlijke ervaringen, gedachten, fantasieën en emoties. De kleine solotentoonstellingen geven toeschouwers een fascinerende blik in de belevingswereld van de exposerende kunstenaar.

Bodil Jane (1990), derdejaar studente illustratie aan de Willem de Kooning Academie, gebruikt in haar werk diverse materialen en technieken zoals papierknipkunst, borduren, collages, keramiek, inkt en aquarel. Haar werk is te omschrijven als figuratief, dromerig, kleurrijk, mysterieus en soms wat aandoenlijk onhandig. Ze creëert een sprookjesachtige, romantische wereld met hier en daar een duister, onheilspellend randje. Bijna al haar werk wordt met de hand gemaakt. Naast illustratie is zij geïnteresseerd in de verschillende manieren waarop een tweedimensionale afbeelding deel kan uitmaken van een driedimensionale kunstvorm.

De installatie ‘Lost Key’ (2011) die speciaal is ontworpen voor de Kleine Zaal bestaat voor een groot deel uit vintage servies met illustraties van de kunstenaar. Zij heeft zich bij het maken laten inspireren door haar eigen dagelijkse leven en emoties. Vaak combineert zij voorwerpen en/of gebeurtenissen uit haar dagelijks leven of omgeving met een fantasiewereld die zeer persoonlijk is. Het gaat haar erom een droom of een gevoel van een bepaald moment te visualiseren in een beeld. Op haar bijzonder vormgegeven website, bodiljane.com, neemt zij de bezoeker mee haar wereld in; een poëtische, intrigerende wereld waarin je graag wat langer blijft hangen.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 12 dec 2011
De Vishal
Grote Markt 20
2011 RD Haarlem
023-5326856

open: di t/m zat 11.00 tot 17.00 uur, zon 13.00 tot 17.00 uur


Kunstenaar

Bodil Jane


(advertentie)


Meer info over adverteren