Ionika Aalders

 
Slaapkamer II, 2012
 
2012
 

Over de expositie

Ionika Aalders is een intimist. In sober ingerichte huizen, slaap- eetkamers en keukens heerst een verwachtingsvolle, geladen sfeer. Zij tekent over een teruggetrokken leven. De mensen in haar tekeningen doen niets bijzonders, de tafel wordt gedekt, de melk wordt ingeschonken en de afwas gedaan. Toch is ‘t alsof je binnenvalt op een ongewenst, te intiem moment. Ook als er geen mens te zien is, zoals in de tekening ‘Slaapkamer’, waar een scherp licht het kale bed beroert. De mensen, aan de tafels, in de hoeken van de kamers, richten zich niet naar ons, maar proberen, onder onze blik, net te doen of wij er niet zijn. Behalve het meisje naast de melkschenker, we hebben haar volledige aandacht. Haar blik zal de gevoeligen onder ons doen wegkijken, want ook hier lijkt onze aanwezigheid niet gewenst. Het kraakheldere potje jam op tafel geeft onze verlegen ogen rust.
Deze donkere in zichzelf gekeerde tekeningen dagen ondanks zichzelf uit tot meer onderzoek. Gelukkig, want bij een tweede blik blijkt er nog veel meer te gebeuren in de schaduwen.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 23 jun 2012
Suns and Stars
Scheepstimmermanstraat 23
1019 WT Amsterdam
06-16610195

open: tijdens exposities, vrij t/m zo 13.00-18.00, en op afspraak,


Kunstenaar

Ionika Aalders


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius