Collectie Piet en Ida Sanders: Een Leven met Kunst

 
Portret van echtpaar Sanders, 1987

Over de expositie

Ter gelegenheid van de honderdste verjaardag van Piet Sanders en ter nagedachtenis aan Ida Sanders organiseert het Stedelijk Museum Schiedam een tentoonstelling met een selectie van ruim honderd werken die in het woonhuis aanwezig waren en een selectie van de kunstwerken die zij aan het Stedelijk Museum Schiedam hebben geschonken. Het is een eer om deze tentoonstelling te mogen maken. Wij tonen op deze wijze onze dankbaarheid voor de schenkingen die het museum in de afgelopen decennia in ontvangst heeft mogen nemen, de belangrijke rol die Piet Sanders vanaf het begin van de jaren 1950 voor ons museum heeft gespeeld en de niet-aflatende inzet voor de verspreiding van de moderne en hedendaagse kunst zowel binnen de muren van het woonhuis, als in de musea en de openbare ruimte.

Piet en Ida Sanders zijn ruim zeventig jaar getrouwd geweest en hebben in die lange tijd samen een prachtige collectie moderne en hedendaagse kunst en etnografica bijeengebracht, die zij vervolgens weer voor een deel aan een aantal musea in Nederland hebben geschonken (ruim 600 werken). De collecties van het Kröller Müller Museum, het Wereldmuseum in Rotterdam, het Afrika Museum, Museum Beelden aan Zee, het Stedelijk Museum Schiedam en de Stichting Hendrik Nicolaas Werkman zijn door hun schenkingen verrijkt.

Eind september 2012 is de in Schiedam wonende prof.mr. Piet Sanders (internationaal jurist) op honderdjarige leeftijd overleden.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 21 okt 2012
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree € 12,50, , € 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , € 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.


Kunstenaar

Ger van Elk