Jolande Weekhout en Hanneke Pereboom: Summertime

 
Jolande Weekhout
 
Jolande Weekhout

Over de expositie

Jolande Weekhout schildert met olieverf op doek in een impressionistische stijl. Jolande woont en werkt als beeldend kunstenaar in Diepenheim. Zij is afgestudeerd aan de Noordelijke Hogeschool te Leeuwarden in de Menswetenschappen (orthopedagogiek) met onderwijsbevoegdheid. Ze ontwikkelde zich tot beeldend kunstenaar en haar onderwerpen zijn mens, dier en landschappen en deze worden door haar weergegeven in een geheel eigen geabstraheerde stijl, waarbij toepassing van het “clair-obscur” een belangrijke rol speelt. Ze werkt uitsluitend met plamuurmessen en dat zorgt voor een bijzondere textuur in haar werk. Jolande exposeert bij diverse galeries in Nederland en haar schilderijen bevinden zich in particuliere collecties en bij bedrijven in binnen- en buitenland. Ze exposeert bij Galerie de Paardenstal met olieverfschilderijen in diverse formaten.

Hanneke Pereboom woont en werkt als zelfstandig beeldend kunstenaar in Oudehorne (Frl). Hanneke is erkend docente boetseren/beeldhouwen bij diverse instellingen in het noorden van het land. Ze woonde en werkte enkele maanden in het beeldhouwersdorp Tengenenge (Zimbabwe) en in het stadje Calossa d’Ensaria (Spanje). In opdracht van uitgeverij Forte schreef ze het boek “Beelden in steen”, waarvan inmiddels de tweede druk is verschenen. Haar grootste inspiratiebronnen zijn de kracht, het ritme en het evenwicht van het menselijk lichaam. Haar beelden ontstijgen de pure figuratie en kenmerken zich door persoonlijke en krachtige stileringen en fraaie volumes, die van alle kanten anders zijn. De beelden worden gemaakt in steen, gegoten in brons en sinds enige jaren werkt ze ook in glas in dezelfde herkenbare vormentaal. De gegoten glazen beelden (het zgn. Kilncasting) vraagt in grote lijnen dezelfde voorbereiding als bronsgieten. De glazen beelden zijn massief en hebben een enigszins “gesuikerde “ huid. Hanneke exposeert binnen in de galerie en ook buiten in de beeldentuin met beelden en objecten in brons, steen en glas.

Opening
De muzikale omlijsting deze middag zal worden verzorgd door Milaike van Otterloo op viool.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 2 sep 2012
Galerie de Paardenstal art & garden
Noordermiddenweg 2-1
8311 RA Espel
0527-612654

open: Donderdag, vrijdag, zaterdag en 1e, 3e en 5e zondag van de maand van 13.30 - 17.00 uur., Tijdens Tulpenfestival van 19 april t/m 4 mei dagelijks open van 13.30 - 17.00 uur.


(advertentie)


Meer info over adverteren