Zhuang Hong Yi: A better city


Over de expositie

Zhuang Hong Yi is een van de meest invloedrijke kunstenaars van China en zijn faam in binnen- en buitenland is sterk groeiende. In zijn grote monumentale werken reflecteert Zhuang op de verstedelijking in de wereld en de daarmee samenhangende ontvolking van het platteland. De milieuproblematiek die hiervan het gevolg is, vormt een onderdeel van zijn beschouwingen en de keuze voor onder meer het bloemmotief en afval als verbeelding, is hiervan een direct gevolg. Net als Zhuang in zijn werk antwoorden probeert te formuleren op de dilemma’s die de steeds verder verstedelijkende omgeving stelt, probeert ook Stadsmuseum Zoetermeer bij dergelijke vragen aan te sluiten in een poging om aan de inwoners te laten zien wat de Nieuwe Stad behelst.

Het thema van de tentoonstelling werd ondersteund vanuit de actualiteit. Tijdens de expositie van Zhuang Hong Yi in Zoetermeer werd in Shanghai de Wereldexpositie 2010 geopend. Met het thema ‘Better city, better life’ daagde de organisatie van de Expo deelnemers uit om met ideeën te komen voor leefbare steden in de 21e eeuw.
De Nederlandse inzending voor de Wereldtentoonstelling Shanghai 2010, Happy Street, had duurzaamheid en maatschappelijk verantwoord handelen als uitgangspunt en sloot daarmee nauw aan bij de thematiek van Zhuang en de uitdagingen van een stad als Zoetermeer.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 30 mei 2010
Museum De Voorde
Zuidwaarts 2
2711 HA Zoetermeer
079-3164735

open: di t/m vr 10.00-16.00, za en zo 13.00-17.00, gesloten op Nieuwjaarsdag, Koninginnedag, Eerste en Tweede Kerstdag, entree € 3,00


Kunstenaar

Zhuang Hong Yi