Kunst op je kamer in museum Het Valkhof


Over de expositie

In museum het Valkhof te Nijmegen kunnen kinderen echte kunst kopen voor weinig. Plaatsmaken gaf 22 Gelderse kunstenaars de opdracht een werk in oplage te bedenken op formaat A5. Het werk moest geschikt zijn voor kinderen. De resultaten zijn echt fantastisch! Veel dieren hebben we, maar ook meisjes en autoís, en her en der een boom of iets anders uit de natuur. Uit deze serie kunnen kinderen een werk kiezen voor op hun kamer. Daar betalen ze 40 euro voor. Op 10 november is er een meet and greet met een aantal kunstenaars, daarna kunnen kinderen hun gekozen werk meenemen. Tijdens de tentoonstelling mogen alleen kinderen naar binnen. Er hangen geen naambordjes naast het werk, zo blijft het tot het ophalen een verrassing wie het heeft gemaakt. Ouders kunnen tijdens het wachten kijken naar een kunstenaarsfilms die Plaatsmaken maakte voor het project Oogmerk. Het zijn portretten van deelnemende kunstenaars: Roland Schimmel, Rinke Nijburg, Barbara Polderman en Dorian Hiethaar. Alle kinderen en hun ouders zijn welkom in het Valkhof!

Deelnemende kusntenaars
Aafke Bennema, Rosemin Hendriks, Ad Gerritsen, Roland Schimmel, Mirka Farabegoli, Alphons ter Avest, Mattijs van den Bosch, Rinke Nijburg, Barend van Hoek, Dorian Hiethaar, Hjalmar Riemersma, Barbara Polderman, Seet van Hout, Marcel Reijerman, Bob Lejeune, Ada Dispa, MariŽs Hendriks, Wouter Bijl, Anand Mahabier, Wouter van Riessen, Jaap Kroneman.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 28 okt 2012
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
024-3608805

open: Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur., Open op maandagen in de korte vakanties (dus niet in de zomervakantie), beide Paasdagen, beide Pinksterdagen, 2e Kerstdag, Oudejaarsdag., Gesloten op overige maandagen, Koninginnedag, vrijdag van de intocht van de Vierdaagse, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag., Op de website vindt u altijd de meest actuele informatie., , Entree 19 jaar en ouder Ä 9,00, 6 t/m 18 jaar: Ä 4,50, Museumkaart gratis


Kunstenaar