Op reis met Bert Teunissen

 
 
 
 
 
 

Over de expositie

De expositie “Op reis met Bert Teunissen” is er een met meerdere lagen. De titel verwijst letterlijk naar de reizen die Bert Teunissen gemaakt heeft om het licht uit zijn jeugdherinneringen te hervinden. Maar ook naar de reis langs verschillende stadia van zijn carrière. Van de zeer succesvolle route van commercieel werk naar zijn autonome werk tot midden in de huidige crisis, waarbij je blij mag zijn dat er überhaupt werk is. Een reis tot nu toe dus, met twee nieuwe opdrachten waarin de kwaliteiten van het commerciële én het autonome werk bij elkaar komen. Eén voor de oude liefde G-Star en één voor de Eindhovense woningcorporatie Woonbedrijf. De reis maakt bij ons een kortstondige maar intense tussenstop.

Lang was het min of meer not done om kunst en commercie te vermengen, het betrof twee onverenigbare grootheden. Een wellicht onzinnige gedachte die, zoals het nu lijkt, mede door de crisis waarin alle schijnbare waarheden ter discussie staan, geen waarheid meer is.

Domestic Landscapes
Het resultaat van de speurtocht door heel Europa tot in Japan naar het daglicht in zijn ouderlijk huis uit zijn jeugdherinnering. Als oude meesters.

Trofeeën van de reizen
Meegenomen, geruild, gekregen, gebruikt, versleten. Alles is behouden, enkel van de Volvo is na honderdduizenden kilometers met pijn in het hart afscheid genomen.

Travelogs
De reizen die voor het project “Domestic Landscapes” zijn gemaakt, zijn op zichzelf weer vastgelegd middels een kolossale hoeveelheid snapshots. Door het oog van de fotograaf en door zijn keuzes is hiermee een persoonlijk beeldendagboek ontstaan.

Billboards voor onder andere G-Star en Ben


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 15 jun 2013
Galerie Piet Hein Eek
Halvemaanstraat 30
5651 BP Eindhoven
040-2856610
06-53481638
open: ma t/m za 10.00 - 18.00 uur, en op afspraak.


Kunstenaar

Bert Teunissen