Het Paleis en de Dam

 
Simon Fokke
 
W.F. Leijns
 
Ben van Meerendonk
 
Jacob van der Ulft
 
Jacob van der Ulft

Over de expositie

Het Paleis is gelegen aan het bekendste en meest herkenbare plein van Nederland: de Dam. De imposante gevel van het Koninklijk Paleis bepaalt het gezicht van het beroemde plein. Al sinds de 17e eeuw zijn ze onlosmakelijk verbonden. Samen vormen ze niet alleen het geografische centrum maar ook het geheugen van belangrijke momenten in de nationale geschiedenis. Deze heeft voor een ieder een andere herinnering: van Koninklijke vieringen en volksfeesten, van debat, verzet en protest, van herinnering en herdenking en een plein van bestuurlijke macht en handel.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 15 sep 2013
Koninklijk Paleis Amsterdam
Dam
1012 RJ Amsterdam
020-5226161

open: di t/m zo 10.00-17.00, in de zomermaanden dagelijks, 10.00-17.00 uur, , Aangezien het Paleis wisselend open is voor bezoekers i.v.m. officiŽle gelegenheden is het voor bezoekers altijd raadzaam te kijken op de website voor de openingstijden (www.paleisamsterdam.nl)., , entree Ä 10,00 (incl. gratis audiotour). Museumkaart en kinderen tot 18 jaar gratis.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius