1000 Bommen en Granaten


Over de expositie

Een bijzondere permanente explosieve tentoonstelling van de collectie van Ben Junier. De tentoonstelling bevat ongeveer tweeduizend objecten, waarbij overigens naast bommen en granaten ook allerlei ontstekers en andere attributen te zien zijn. Het gaat vooral om Duitse munitie voor uiteenlopende toepassingen zoals anti-tank geschut en tegen vijandelijke vliegtuigen.

De collectie van Ben Junier behoort zonder twijfel tot één van Europa's meest exclusieve militaire verzamelingen en het museum is daarom bijzonder gelukkig met de samenwerking die voor meerdere jaren is aangegaan. Het ligt zelfs in de bedoeling om deze explosieve expositie de komende jaren verder uit te breiden.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 31 dec 2020
Oorlogsmuseum Overloon
Museumpark 1
5825 AM Overloon
0478–641250

open: ma t/m vr 10.00-17.00, za en zo 11.00-17.00, gesloten op 1 jan, 24, 25 en 31 dec, entree € 15,00


Kunstenaar


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius