Roi Alter: Shock Echelons

 
 
 
 

Over de expositie

JOEY RAMONE presenteert met trots Israëlische kunstenaar Roi Alter met zijn eerste solo expositie in Nederland. Roi Alter (IL, 1980) werkt meestal met gevonden materialen. Hij gebruikt zijn lichaamsomvang en vermogen, zijn persoonlijke ervaringen en standpunten om de afmetingen en de esthetiek van zijn werken vast te stellen. Hij bevraagt voortdurend de mogelijkheden, beperkingen, behoeften, kwaadaardigheden en archetypen, die ons ‘mens-zijn’ bepalen. Als kunstenaar kijkt hij steeds weer anders naar de wereld. Soms door de ogen van een vluchteling, dan weer door die van de beul of van de overlevende en vervolgens kijkt hij door de ogen van de kapitalist. Zo probeert hij de rudimentaire elementen te onthullen die onder de façade van de samenleving liggen. Hij zoekt constant naar het wezenlijke en tegelijkertijd toont hij het tekort, de gebreken en het falen.

Roi Alter (Israel, 1980) woont en werkt in Amsterdam. Roi heeft een Bachelor in Beeldende Kunst aan de “Bezalel Academy for Art and Design”, Jerusalem (2006-2010) en nu staat hij op het punt om af te studeren aan de Masters Fine Art programma van het Sandberg Instituut. Belangrijke recente tentoonstellingen zijn: "Art-Athina Contemporaries - Paradise Lost", samengesteld door Artemis Potamianou, Athene, Griekenland; "Present Forever - 55 contemporary Dutch artists" in FatForm, Amsterdam Zuid Oost; “The Hebrew Spring”, solo tentoonstelling, Tel Aviv, Israel (2012); Revolutionary Playgrounds, samengesteld door The Living Rooms, de Appel Arts Centre, Amsterdam (2011).

The exhibition of Roi Alter 'Shock Echelons' is part of the Language & Art Gallery Tour in the framework of Poetry International.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 6 jul 2013
Joey Ramone
Josephstraat 166
3014 TX Rotterdam
010-7515201
06-18862473
open: wo t/m za 12.00-18.00


Kunstenaar

Roi Alter