Paul Klemann: Zwart zonlicht - Gelders Balkon 21

 
Duizend keer gebroken, du...
 
De directrice, 2012
 
Het handje van Fatima,&nb...
 
Witte klei, 2012
 
Korset van rode veertjes ...

Over de expositie

‘Ik probeer te kijken in een wereld waar het eigenlijk verboden is om te kijken, want als je wakker wordt vergeet je alweer veel. Wat ik vasthoud is maar een fractie.’ Paul Klemann (Utrecht, 1960) tekent de dromen uit die hij ’s nachts heeft beleefd. Hij vindt dat de dromen, of flarden daarvan, die hij zich wel kan herinneren een enorme rijkdom aan onderwerpen en beelden biedt. Dit blijkt ook uit de titels die Klemann zijn droomtekeningen geeft, zoals De handjes van Fatima, De directrice en de condoomzwaaiende knuffelbeestjes van Mike Kelley of Een Christus met evenveel poten als een spin. ‘Dromen zijn een sublieme vertaling van wie je werkelijk bent,’ vindt Klemann. ‘Ze vertellen iets over het diepste van je wezen. Je droomwereld is een vrije wereld, er zijn wel wetten en regels maar je wordt nooit ter verantwoording geroepen.’

Klemann ontving in 1993 de eerste prijs Prix de Rome Tekenen. Zijn droomtekeningen worden gepresenteerd op Het Gelders Balkon, een podium voor aan Gelderland gerelateerde kunstenaars of kunstinitiatieven.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 2 feb 2014
Museum Arnhem
Utrechtseweg 87
6812 AA Arnhem
026-3031400

open: Museum Arnhem vernieuwt. Het museum is tijdelijk gesloten voor renovatie en verbouwing. Tijdens de sluiting blijft het museum actief en zichtbaar in en buiten de stad. Tevens is een deel van de collectie op reis en te zien in verschillende musea. , , Museum Arnhem opent naar verwachting eind 2019 de deuren.


Kunstenaar

Paul Klemann


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius