Surreële werelden, surrealisme in Nederland, 1920 tot nu

 
Frank Van den Broeck
 
Elspeth Diederix
 
Frank Halmans
 
Paul Klemann
 
Paul Klemann
 
Pyke Koch
 
Aernout Mik
 
Johannes Hendrikus (Joop)...
 
Johannes Hendrikus (Joop)...
 
Man Ray
 
Marijke van Warmerda...

Over de expositie

Het surrealisme legt de ware vormen van de werkelijkheid bloot: grillig, vreemd, soms beangstigend. Dit laat het Centraal Museum zien in de tentoonstelling Surreële werelden.

Hoe zie jij de werkelijkheid? De surrealisten ontdekten dat de werkelijkheid geen objectief, rationeel gegeven is; het gaat erom hoe je die ervaart. Het gaat om de beleving, en daarin spelen allerlei emoties, angsten, droombeelden en onderhuidse driften een grote rol. Zo transformeert de alledaagse wereld in een vreemde, unheimliche realiteit, een surrealiteit.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 9 jun 2014
Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
030-2362362

open: Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, Elke 1e donderdag van de maand tot 21.00, , €12,50 - volwassenen vanaf 18 jaar, €10 - U-pashouders, €5 - 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart en studentenkaart., Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rembrandtkaart, ICOM-kaart, CM-clubpas., , Een entreebewijs voor het Centraal Museum geeft op dezelfde dag ook toegang tot het Rietveld Schröderhuis (plus toeslag van €3). Reserveren is noodzakelijk voor het Rietveld Schröderhuis.


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius