SurreŽle werelden, surrealisme in Nederland, 1920 tot nu

 
Frank Van den Broeck
 
Elspeth Diederix
 
Frank Halmans
 
Paul Klemann
 
Paul Klemann
 
Pyke Koch
 
Aernout Mik
 
Johannes Hendrikus (Joop)...
 
Johannes Hendrikus (Joop)...
 
Man Ray
 
Marijke van Warmerda...

Over de expositie

Het surrealisme legt de ware vormen van de werkelijkheid bloot: grillig, vreemd, soms beangstigend. Dit laat het Centraal Museum zien in de tentoonstelling SurreŽle werelden.

Hoe zie jij de werkelijkheid? De surrealisten ontdekten dat de werkelijkheid geen objectief, rationeel gegeven is; het gaat erom hoe je die ervaart. Het gaat om de beleving, en daarin spelen allerlei emoties, angsten, droombeelden en onderhuidse driften een grote rol. Zo transformeert de alledaagse wereld in een vreemde, unheimliche realiteit, een surrealiteit.
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 9 jun 2014
Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
030-2362362

open: Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, Elke 1e donderdag van de maand tot 21.00, , Ä12,50 - volwassenen vanaf 18 jaar, Ä10 - U-pashouders, Ä5 - 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart en studentenkaart., Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rembrandtkaart, ICOM-kaart, CM-clubpas., , Een entreebewijs voor het Centraal Museum geeft op dezelfde dag ook toegang tot het Rietveld SchrŲderhuis (plus toeslag van Ä3). Reserveren is noodzakelijk voor het Rietveld SchrŲderhuis.