Gedeelde passie: Een keuze uit aanwinsten 2008-2013

 
Alex van Warmerdam

Over de expositie

Aanwinsten van het Stedelijk Museum Schiedam zijn vaak te danken aan privéverzamelaars. Het verzamelen van kunst is een passie die wij met hen delen. Regelmatig schenken zij aan het museum of geven zij kunstwerken in langdurig bruikleen. Ook kunstenaars en hun erven verrijken de collectie.

Al deze manieren van ondersteuning zijn belangrijk voor een museum. Ze dragen ertoe bij dat de collectie zich al maar versterkt en kan meebewegen met de eigen tijd en omgeving. Ook de samenwerking met de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed is betekenisvol voor de versterking van de collectie, via bruiklenen voor de langere duur.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 mei 2014
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree € 12,50, , € 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , € 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.