Juul Hondius: Brilliant Punitive Raids

 

Over de expositie

Foto’s in nieuwsmedia en speelfilms beïnvloeden de wijze waarop wij de dagelijkse realiteit waarnemen, interpreteren en in ons geheugen opslaan. Juul Hondius (Ens, 1970) analyseert en reconstrueert deze mediabeelden en gebeurtenissen en brengt ze in zijn geënsceneerde foto’s terug tot archetypisch beeldmateriaal.

Brilliant Punitive Raids is een uit foto-stills samengestelde film over de aanslag op PLO leider en activist Khalil al-Wazir (Abu Jihad) in Tunis 1988. Juul Hondius reconstrueerde de voorbereidingen voor deze controversiële aanslag en geeft op zijn manier een gelaagde weergave van de gebeurtenissen.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 mei 2014
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree € 12,50, , € 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , € 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.


Kunstenaar

Juul Hondius