Giorgos Kontis: Let Gooooo

 
2014

Over de expositie

“Ik was erg verheugd om door Just Quist uitgenodigd te worden om deel te nemen aan het ‘Let Gooooo’ project. Bij de uitnodiging kwam eerst enthousiasme over de uitdaging hoe om te gaan met het tentoonstellen van mijn werk. En vervolgens verontrusting over de talrijke mogelijkheden waarop dat zou kunnen plus het verlangen om een meer persoonlijke vorm te vinden en te laten zien. Hoe ga je om met het ‘geschilderde beeld’ en welke vorm neemt de tentoonstelling hiervan aan? Zou het een workshop kunnen zijn, of een vorm van inzicht geven in het gehele proces dat leidt tot een geschilderd beeld, anders dan het gewoon puur tentoonstellen van de werken ?
Mijn werk draait om schilderen, en ik zie schilderen als een proces met als resultaat wat ik graag ‘het geschilderde beeld’ noem. Hoe het geschilderde beeld functioneert en gebruikt kan worden, zijn centraal komen te staan in mijn overdenkingen over schilderkunst. Hoe kan het geschilderde zowel getoond worden en zichzelf zijn? En meer specifiek over abstracte schilderkunst: heeft het geschilderde een religieuze uitstraling, functioneert het als een icoon ?
Rekening houdend met mijn eigen kunstpraktijk, en de uitnodiging van Just, besloot ik de aandacht te leggen op creëeren van een dialoog tussen mijn werk en de prachtige ruimte in Caesuur. Mijn ambitie is dat deze dialoog een meer substantieel karakter te geven zodat de kijker daardoor de kans krijgt inzicht te verwerven in mijn werk en in de vragen die daaromtrent te stellen zijn.”


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 3 mei 2014
ruimteCAESUUR
Lange Noordstraat 67
4331 CC Middelburg
0118-639810

open: vrij en za van 14.00 - 17.00


Kunstenaar

Giorgos Kontis


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius