Ontmoetingen in oorlogstijd


Over de expositie

Op 20 september 1944 werd Nijmegen bevrijd. Deze historische gebeurtenis vormt de aanleiding voor een grote tentoonstelling over de oorlogsjaren in Nijmegen.

In deze tentoonstelling worden, aan de hand van de levens van een tiental met Nijmegen verbonden personen, verhalen van de oorlog verteld. Er zijn getuigenissen van verzet en illegaliteit, maar ook van accommodatie en collaboratie. De oorlog is inmiddels 70 jaar geleden, zodat herinneringen aan die periode langzaam overgaan in geschiedenis. De historische afstand maakt dat we met nieuwe ogen kunnen kijken naar de oorlog; de heel persoonlijke verhalen uit Nijmegen brengen de oorlog echter ook heel dichtbij.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 22 feb 2015
Museum Het Valkhof
Kelfkensbos 59
6511 TB Nijmegen
024-3608805

open: Dinsdag t/m zondag: 11.00 - 17.00 uur., Open op maandagen in de korte vakanties (dus niet in de zomervakantie), beide Paasdagen, beide Pinksterdagen, 2e Kerstdag, Oudejaarsdag., Gesloten op overige maandagen, Koninginnedag, vrijdag van de intocht van de Vierdaagse, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag., Op de website vindt u altijd de meest actuele informatie., , Entree 19 jaar en ouder 9,00, 6 t/m 18 jaar: 4,50, Museumkaart gratis


Kunstenaar