Laura Bolscher en Harro van Aalderen: Ik drink zonder T


Over de expositie

Galerie het Langhuis stelde de kunstenaars Laura Bolscher en Harro van Aalderen aan elkaar voor en heeft ze gevraagd samen aan een expositie te gaan werken. Ze zijn de uitdaging aangegaan. Laura en Harro hebben ons beloofd het luchtig te houden. Het gewone krijgt de aandacht, het alledaagse wordt bijzonder. Taal is van belang; de dubbelzinnigheid die het letterlijke woord loskoppelt van haar directe betekenis. De plaats bepaalt. Voor de expositie werkt Laura voornamelijk op locatie terwijl Harro zijn in het atelier gemaakte werken in de ruimte plaatst. Zondag 8 juni 2014 vanaf 16.00u is de expositie te bezichtigen onder het genot van een dampende kom verse soep en live muziek.

Laura Bolscher
Het werk van Laura Bolscher (1991) vraagt met aanstekelijk enthousiasme om aandacht. Ze maakt installaties die alles kunnen bevatten behalve een schilderij. Het werk heeft een speels karakter. De herkenbare objecten grenzen door combinaties of aanpassing aan waanzin. Afgelopen zomer studeerde ze af aan Academie Minerva in Groningen met het werk ‘De Doelloze Discussie’. In deze installatie zaten alledaagse elementen als een stopcontact of een trap verwerkt. Objecten bevatten een filmpje, felgekleurde lampen, gesuis of een trilling. Met ‘De Doelloze Discussie’ won Laura de Klaas Dijkstra Academieprijs en de aanmoedigingsprijs van het Coba de Groot Stipendium. Na het afstuderen verhuisde ze naar Amsterdam, waar ze op dit moment woont en werkt.

Harro van Aalderen
Harro van Aalderen (1984) is bezig met het grensgebied dat tussen het tastbare en het geestelijke ligt. Hij wil dit gebied voelbaar maken. Hoe ver voer je het beeld door? Wat is het punt waarop het beeld precies zo zijn verschijningsvorm heeft dat het actief kan worden door het kijken van de toeschouwer? Dat zijn vragen die hem in het maakproces bezighouden. De maat van het werk is daarbij heel belangrijk. Net als het gebied tussen twee en driedimensionaal en de ‘fysieke lijn’. Harro put uit wat hij meemaakt en om zich heen ziet. De diversiteit die daardoor ontstaat wordt bij elkaar gehouden door de materialen waarmee hij werkt; grafiek, brons, klei. Er keren steeds inhoudelijke beeldgegevens terug, zoals een letter of tekst, natuur, het gezicht en lichaamsdelen. Met deze beeldgegevens wil hij de mogelijkheden in het gebied tussen het geestelijke en het tastbare onthullen. Humor is hierin een onmisbare schakel.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 jul 2014
Het Langhuis
Goudsteeg 8
8011 PP Zwolle
038-4215268

open: wo t/m zo 13.30-17.00


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius