Klaarhamer volgens Rietveld

 
Piet Klaarhamer
 
Piet Klaarhamer
 
Piet Klaarhamer
 
Gerrit Thomas Rietve...

Over de expositie

Gerrit Rietveld beschouwde Piet Klaarhamer als zijn leermeester en voorbeeld. Klaarhamer raakte enigszins in het vergeetboek, Rietveld werd wereldberoemd. Rietveld zelf heeft Klaarhamers belang echter altijd onderkend. In het In Memoriam dat Rietveld schreef na Klaarhamers overlijden, noemde hij hem een “vakman, voorganger en vernieuwer”.

De tentoonstelling belicht de dynamiek in hun relatie. Ook komt de wederzijdse invloed tussen Klaarhamer en enkele kunstenaars die, evenals Rietveld, lid waren van De Stijl aan bod.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 22 mrt 2015
Centraal Museum
Agnietenstraat 1
3512 XA Utrecht
030-2362362

open: Dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, Elke 1e donderdag van de maand tot 21.00, , €12,50 - volwassenen vanaf 18 jaar, €10 - U-pashouders, €5 - 13 t/m 17 jaar, CJP, Cultuurkaart en studentenkaart., Gratis: kinderen tot en met 12 jaar, Museumkaart, BankGiro Loterij VIP-KAART, Rembrandtkaart, ICOM-kaart, CM-clubpas., , Een entreebewijs voor het Centraal Museum geeft op dezelfde dag ook toegang tot het Rietveld Schröderhuis (plus toeslag van €3). Reserveren is noodzakelijk voor het Rietveld Schröderhuis.