Impulsief: Aftrap Kunstverzamelaars-Biënnale

 
Mirjam Abraas
 
Rachid Ben Ali
 
Hüma Birgül
 
Thuur Camps
 
Larry Clark
 
Sarah Grothus
 
Pertti Kekarainen
 
Aike Lutkemoller
 
Shiori Matsumoto
 
Ronald Ophuis
 
Valerie Zwart

Over de expositie

n 2012 vond The Artery Show plaats in TETEM kunstruimte; een tentoonstellings- en lezingenprogramma dat de focus legde op het aankopen en verzamelen van kunst. Ruim 30 kunstverzamelaars presenteerden in deze tentoonstelling een deel van hun privécollectie en lichtten hun beweegredenen en hun passie voor het verzamelen toe. Voortbouwend op het gedachtegoed van The Artery Show vindt er van 23 oktober t/m 23 november 2014 een nieuwe tentoonstelling plaats met werken uit privécollecties met als thema: ‘IMPULSIEF’. Een ‘sneak peek’ en tevens de eerste editie van de Kunstverzamelaars Biënnale die vanaf nu tweejaarlijks plaatsvindt in TETEM kunstruimte.

Impulsieve aankopen
De tentoonstelling ‘IMPULSIEF’ wordt georganiseerd door de verzamelaars zelf. Tien kunstverzamelaars tonen in deze eerste editie hun meest impulsieve aankopen. Van internationaal bekende kunstenaars als Larry Clark tot lokaal talent als Sarah Grothus en Tessa Lieffering. Op welke manier hebben de kunstwerken de verzamelaars geprikkeld en welk verhaal schuilt er achter?

Startpunt platform en discussieavond
De tentoonstelling ‘IMPULSIEF’ is een startpunt voor een platform waar kunstverzamelaars krachten bundelen. Een podium voor kunstverzamelaars om hun passie voor kunst, ervaringen en praktische voordelen van het bezitten van een kunstcollectie te delen. En een podium voor gevestigde en jonge lokale kunstenaars om in contact te komen met de verzamelaars. In de tentoonstellingsperiode wordt daarom een discussieavond georganiseerd om de contouren van een dergelijk platform vorm te geven. Het organiseren van de Biënnale zal daar een onderdeel van zijn. De discussieavond vindt plaats op dinsdag 4 november van 19.30-21.30 (19.00 inloop) in TETEM kunstruimte. Meer info over het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Samenstelling / initiatiefnemers:
René Polman, Kasper van Zuilekom​ en Astrid Camerik

Deze tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Enschede


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 23 nov 2014
Tetem
Stroinksbleekweg 16
7523 ZL Enschede

open: maandag t/m zondag 11.00 - 17.00 uur, Toegang: gratis