Juliaan Andeweg, Daniel van Straalen en Bob Eikelboom: Disaster Date

 
Juliaan Andeweg

Over de expositie

Als afsluiting van zijn werkperiode in Gastatelier Leo XIII presenteert Juliaan Andeweg in samenwerking ook met Incubate een groepstentoonstelling met Bob Eikelboom en Daniel van Straalen. Een kans bij uitstek om deze drie jonge kunstenaars in hun natuurlijke habitat, tijdens een noodlottige ontmoeting te observeren en te pogen hun onderzoek te doorgronden. Waar normaal gesproken “commercieel geklungel” een wig tussen de ontmoeting van kunstenaar en publiek drijft, is er tijdens deze noodlottige ontmoeting met de drie kunstenaars alle ruimte voor een minder statische en onbeladen samenkomst en wordt er een kans geboden om hen tijdens de dagelijkse routine te aanschouwen.

De kunstenaars bereiden speciaal voor 18 december een ontmoeting voor in gastatelier Leo XIII

‘in Tilburg kan alles’

Ook al is de kans van een prettige omgang tussen de drie kunstenaars onderling en met hun publiek gering en ligt het ultieme beeld dat ze als driemanschap voor ogen hebben om met elkaar te tonen wegens financiële en tijdsgebonden factoren buiten de mogelijkheden, uiteindelijk gaat het om de liefde. Liefde voor elkaar, voor de medemens, voor Tilburg, voor de kunst en voor iedereen die komt.

Een Disaster Speed Date zonder blijvende, plakkende liefde maar hedendaags en vluchtig, met de blik naar voren. Met het plan om verdrongen te worden en met behulp van zelfgemaakte Moonshine…AKA levenselixer! AKA disasterdate, AKA world wide moonshine…

Voorafgaand vindt er een kunstenaarsgesprek plaats (ism Incubate en Whatspace) van 14.30 tot 16.30 uur in het Auditorium Museum de Pont. Een gesprek tussen vier jonge kunstenaars over het begin van hun carrières. De vier kunstenaars zijn: Juliaan Andeweg, Micha Doorenweerd, Gijs Verhoofstad en Anan Striker. Moderator: Petra Heck.

Opening: donderdag 18 december 17 uur
Open: 19 december t/m 21 december 12-16 uur


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 21 dec 2014
Gastatelier Leo XIII
Leo XIII Straat 90H
5046 KK Tilburg