Paul Citroen: A’dams en Eva’s

 
(detail)

Over de expositie

In Kasteel het Nijenhuis te Heino/Wijhe is een groot aantal late portretten van de hand van Paul Citroen te zien. A’dams en Eva’s brengt onder meer Jean Arp, Otto Dix, David Ben-Gurion, Harry Mulisch, Hildegard Knef en Jan Cremer in beeld en toont Citroen als meester van het portret, een genre dat hij vanaf het begin van zijn loopbaan beoefende en tot aan zijn dood koesterde als zijn specialisme.

Met de voorjaarsvakantie gaat voor Kasteel het Nijenhuis en de beeldentuin het zomerseizoen in, met ingang van 14-02-2015 weer geopend van dinsdag t/m zondag, 11-17 uur.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 29 mrt 2015
Museum de Fundatie / Kasteel Het Nijenhuis
Nijenhuis 10
8131 RD Heino/Wijhe
0572-388188

open: Kasteel Het Nijenhuis , Nov t/m feb, do t/m zo 11.00-17.00, Mrt t/m okt, di t/m zo 11.00-17.00, Gesloten op 25 dec en 1 jan., entree € 12,50, Museumkaart, Rembrandt, ICOM : gratis


Kunstenaar

Paul Citroen


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius