Waar de hand zingt

 
Gijs Assmann
 
Kevin Bauer
 
Paul van Dijk I
 
Florette Dijkstra
 
Helen Frik
 
Femke Gerestein
 
Rosemin Hendriks
 
Natasja Kensmil
 
Paul Klemann
 
Mariėtte Linders
 
Mariėtte Linders
 
Mariėtte Linders
 
Margriet Luyten
 
Kathrin Schlegel
 
Hinke Schreuders
 
Hinke Schreuders
 
Hinke Schreuders
 
Aline Thomassen
 
Dieke Venema
 
Henk Visch
 
Ina van Zyl

Over de expositie

Op zaterdag 21 maart opent Kunstvereniging Diepenheim in het hoofdgebouw en in Drawing Centre Diepenheim de tentoonstelling Waar de hand zingt met werk van 23 kunstenaars. De tentoonstelling wil iets tonen over de noodzaak onszelf te verbinden met de wereld en er tevens weer, door het maken van beeldende kunst, afstand van te nemen. De verhouding tussen mens en natuur wordt gereduceerd tot een kwestie van economie en rationalisme. Dit heeft geleid tot het ontkennen van de mogelijkheid van een intieme verhouding met de wereld. In veel van de gekozen werken in Waar de hand zingt is het ‘maakproces’ zichtbaar en wordt vakmanschap een volkomen unieke wijze zichtbaar en is soms letterlijk de hand van de kunstenaar voelbaar.
De kunstenaar is de bedenker van het creatieve proces dat tot een kunstwerk leidt. In dat proces is hij de tijdelijke heerser. De kunstenaar, koning even, danst in het begin met de leegte als partner, speelt met de wereld en het universum op papier of in materiaal. Hij keert terug op de aarde en wroet verder in zijn geest. Vanuit visie en ervaring en vaardigheid groeit een kunstwerk uit tot een visuele capsule van tijd en ruimte. Het in materiėle zin (hortend en stotend) aaneenrijgen van lijnen en vlakken op papier, of het ontwikkelen van een oorspronkelijke vorm, in welk materiaal dan ook, is de verwezenlijking van een metamorfose.
In beide gebouwen zullen tekeningen, wandkleden, borduursels, bewerkte foto’s, video, beelden en een installatie een confrontatie met elkaar aangaan. Het zal voor de bezoeker goed dwalen zijn langs alle werken.

Curator: Arno Kramer

Deelnemende kunstenaars: Gijs Assmann, Kevin Bauer, Ruben Bellinkx, Tim Breukers, Paul van Dijk, Florette Dijkstra, Helen Frik, Frik Collection Ceramic Museum , Linde Gadellaa, Femke Gerestein, Rosemin Hendriks, Natasja Kensmil, Paul Klemann, Mariėtte Linders, Margriet Luyten, Hannes Nienhüser, Kathrin Schlegel, Hinke Schreuders, Lisa Sebestikova, Aline Thomassen, Dieke Venema, Henk Visch, Ina van Zyl, Thijs Zweers.

Opening door Cornel Bierens.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 31 mei 2015
Kunstvereniging Diepenheim /Drawing Centre Diepenheim
Grotestraat 17 / Kuimgaarden 1
7478 AA Diepenheim
0547-352143

open: apr t/m okt: woe t/m zo 11.00 - 17.00, nov t/m mrt: woe t/m zo 12.00 - 16.00, gesloten op 25 dec, 31 dec en 1 jan