Marieke Bolhuis: My Backyard

 
Little Red Riding Hood,&n...
 
Snow White nr 8, 201...
 
De drie gratiën, 201...
 
Phoenix, 2015
 
Justicia, 2015

Over de expositie

Tijdens de tentoonstelling ‘My Backyard’ presenteert Marieke Bolhuis haar nieuwe werk bij Tankstation Expo! Bolhuis is sinds jaar en dag gefascineerd door verhalen en universeel herkenbare personages als Sneeuwwitje, Donald Duck, Eva en Leda en de zwaan. De manier waarop deze iconen worden uitgebeeld, is in de loop van de geschiedenis ingrijpend veranderd. Zo ook de wereld om ons heen. Niet alleen sprookjes- en stripfiguren, ook onze omgeving veranderd aan de lopende band. Bolhuis gebruikt de geschiedenis en gelaagdheid van mens en omgeving door haar beelden continu te veranderen. Door ze bijvoorbeeld bloot te stellen aan de elementen en ze telkens in andere omgevingen te plaatsen, voorziet ze haar beelden van hun eigen geschiedenis. In elk werk van Bolhuis gaan meerdere iconische personages schuil. Zo is Snow White (sneeuwwitje) gaandeweg in de 3 Gratiën veranderd en het beeldhouwwerk vervolgens door Bolhuis een maand in slootwater gelegd en gefotografeerd als Ophelia -het fictieve personage van Shakespeare. Tijdens ‘My Backyard’ laat Bolhuis verschillende dimensies van iconen en de werkelijkheid zien. Behalve recent beeldhouwwerk, worden foto’s getoond die de gelaagdheid van de mens en haar omgeving proberen te ontrafelen.

Marieke Bolhuis is afgestudeerd aan de AKI Artez hogeschool voor de kunsten in Enschede en de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. Bolhuis woont en werkt in Amsterdam. Haar werk bevindt zich in privé en publieke collecties en is onder andere te zien in Abu Dhabi, Dubai, Shanghai, Teheran, Manilla en Washington.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 26 jun 2015
Tankstation Cultureel Vulpunt
Deurningerstraat 28
7514 BJ Enschede
06-42809060


Kunstenaar

Marieke Bolhuis


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius