Jeroen Kooijmans: The Fish Pond Song

 
After The Battle 1
 
The Fish Pond Song
 
The Fish Pond Song

Over de expositie

Als start van het Jheronimus Bosch-jaar 2016 gaat het videodrieluik The Fish Pond Song van beeldend kunstenaar Jeroen Kooijmans in premičre. Dit epische kunstwerk in drie delen is de culminatie van tien jaar filmen in Nederland, Hongarije en Curaçao.

In The Fish Pond Song wordt in drie hoofdstukken een imaginaire oorlog bezongen. Geen wapengekletter maar - overeenkomstig het drieluik van Jeroen Bosch - een gelaagde vertelling vol diepmenselijke angsten en dromen. Oorlog is hier een fantasievolle abstractie; het is het kwaad dat sluimert, de waanzin in het hoofd, maar er gloort ook hoop.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 5 jun 2016
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 Den Bosch
073-6273680

open: Openingstijden:, maandag gesloten (behalve op feestdagen), dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, , Gesloten op Nieuwjaarsdag, met Carnaval, Koninginnedag en Eerste Kerstdag


Kunstenaar

Jeroen Kooijmans


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius