Nacho Carbonell: On the Origin of Pieces

 
 
 

Over de expositie

Nacho Carbonell beschouwt zijn stoelen, banken en lampen als levende wezens met een eigen persoonlijkheid. Ze zijn nauwelijks als gebruiksvoorwerp herkenbaar door de coconachtige vormen, ruwe huid en organische uitsteeksels. Zelf zegt hij: "Ik wil objecten scheppen die de zintuigen en de verbeelding prikkelen, objecten met een fictief of fantastisch karakter waarmee je het alledaagse leven kan ontvluchten." Nacho Carbonell zoekt naar bezieling en verbinding in een wereld vol consumptie-design. In zijn visie is de emotionele band die een gebruiker kan aangaan met design belangrijker dan functionaliteit of oppervlakkige esthetiek.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 11 sep 2016
Design Museum Den Bosch
De Mortel 4
5211 Den Bosch
073-6273680

open: Openingstijden:, maandag gesloten (behalve op feestdagen), dinsdag t/m zondag 11.00 - 17.00, , Gesloten op Nieuwjaarsdag, met Carnaval, Koninginnedag en Eerste Kerstdag


Kunstenaar

Nacho Carbonell


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius