Paul Klemann: Op de vlucht

 
Amerikaanse soldaat, 2015

Over de expositie

Op de vlucht, is de titel van deze expositie, maar ook van een in juli j.l. verschenen boek, n.a.v. van de dagboekaantekeningen uit W.O. II, van de Groesbeekse schoolmeester Van Lieshout. Op 17 september 1944 begint de militaire operatie, Market Garden. Groesbeek ligt in de frontlinie, en het gezin van schoolmeester Van Lieshout moet vluchten. Het oorlogsdagboek, dat hij daarover bijhield is bewerkt door de schrijfster Nicole Montagne en de kunstenaar Paul Klemann maakte de vele illustraties. Een groot aantal van de originele tekeningen zullen in deze expositie te zien zijn. Ook zal er ander werk van Paul Klemann tentoongesteld worden, waarin oorlog het thema is. Het boek, Op de vlucht, is te bestellen via uitgeverij: www.weideblik.com

Openingswoord door Paul Klemann.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 17 okt 2015
Het Klooster Tiel
Sint Agnietenstraat 26
40911 NB Tiel
0344-615352

open: do 14.00-20.00, vr 14.00-17.30, za 12.00-17.00


Kunstenaar

Paul Klemann


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius