Josephine Sloet, schilderijen, tekeningen, ruimtelijk werk

 
Clouds moving, time passi...
 
Late autumn walk, 19...
 
Time passing, 2011

Over de expositie

Het werk van Josephine Sloet (Amsterdam 1945) is abstract in de ware betekenis van het woord. De vormen hebben geen rechtstreeks verband met de werkelijkheid, maar ze roepen wel gevoelens op bij de beschouwer, vergelijkbaar met poŽzie en muziek. Josephine gebruikt in haar werk de natuur als metafoor voor haar eigen beeldtaal. De vier elementen: aarde, lucht, water en vuur spelen een belangrijke rol in haar schilderijen, objecten, foto's en werk op papier. Zij maakt zowel op papier als op doek gebruik van een combinatie van technieken. Deze manier van werken resulteert in een sterke vormentaal die tegelijkertijd fragiel overkomt. Met de natuur als uitgangspunt weet zij de toeschouwer keer op keer te verrassen en te verwonderen.

Josephine Sloet bezocht de Rijksacademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam en de Vrije Academie in Den Haag. Zij woont en werkt in Den Haag en Frankrijk. Tot 1982 maakte zij uitsluitend werk op papier. Daarna werkte zij aan opdrachten voor schilderijen, o.a. voor Paleis Noordeinde in Den Haag. Haar werk is diverse malen gepubliceerd. Zij exposeerde ook in het buitenland, in 2004 in Albuquerque, New Mexico en in 2011 in Caldas da Rainha in Portugal.

De expositie van Josephine Sloet in de Traverse van het gemeentehuis van De Bilt wordt op zondag 15 november 2015 om 15.00 uur geopend door Frank Eerhart, dichter en beeldend kunstenaar. Daarna is de tentoonstelling te bezichtigen op werkdagen tijdens kantooruren.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 12 jan 2016
ArtTraverse - Gemeentehuis De Bilt
Soestdijkseweg Zuid 173
3721 AB Bilthoven
030-2288111

open: ma, wo, do en vr 8.30-17.00, di 8.30-19.00,


Kunstenaar

Josephine Sloet