Escher op reis

 
Castrovalva, 1930
 
Zelfportret, 1929
 
Kringloop, 1938
 
Waterval, 1961

Over de expositie

M.C. Escher is een bijzonder verschijnsel. Een graficus die de populairste kunstenaar van de 20ste eeuw werd. Reproducties van zijn werk hangen wereldwijd in miljoenen huishoudens en vooral daar waar de beeldende kunst geen vaste grond aan de voet heeft: in buitenwijken, portiekwoningen, kapsalons, op puberkamers. Voor kunstliefhebbers is Escher een ‘guilty pleasure’: geen ‘echte’ autonome kunst misschien, maar het blijven fijne beelden. Het plezier dat Escher zelf in zijn inventies had is aan zijn werk altijd afleesbaar gebleven, de knipoog en de betovering werken nog steeds.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 28 okt 2018
Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
058-2555500

open: Open: di t/m zo 10.00 - 17.00 uur , Gesloten: nieuwjaarsdag, eerste kerstdag , Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag, , Entree, Volwassenen € 18 , Groepen (min. 10 personen, p.p.) € 15,50


Kunstenaar

M.C. Escher


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius