Escher op reis

 
Castrovalva, 1930
 
Zelfportret, 1929
 
Kringloop, 1938
 
Waterval, 1961

Over de expositie

M.C. Escher is een bijzonder verschijnsel. Een graficus die de populairste kunstenaar van de 20ste eeuw werd. Reproducties van zijn werk hangen wereldwijd in miljoenen huishoudens en vooral daar waar de beeldende kunst geen vaste grond aan de voet heeft: in buitenwijken, portiekwoningen, kapsalons, op puberkamers. Voor kunstliefhebbers is Escher een ‘guilty pleasure’: geen ‘echte’ autonome kunst misschien, maar het blijven fijne beelden. Het plezier dat Escher zelf in zijn inventies had is aan zijn werk altijd afleesbaar gebleven, de knipoog en de betovering werken nog steeds.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 28 okt 2018
Fries Museum
Wilhelminaplein 92
8911 BS Leeuwarden
058-2555500

open: Open: di t/m zo 10.00 - 17.00 uur , Gesloten: nieuwjaarsdag, eerste kerstdag , Ook geopend: tweede paasdag, tweede pinksterdag en tweede kerstdag, , Entree, Volwassenen € 15 , Groepen (min. 10 personen, p.p.) € 12,50


Kunstenaar

M.C. Escher


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius