Ware aard: etappe 3

 
Onno Broeksma
 
Elsbeth Ciesluk
 
André Geertse
 
Daniela Schwabe
 
Harry Vandevliet

Over de expositie

Wist u dat er gemiddeld negen seconden naar een kunstwerk gekeken wordt? Dat is schrikbarend kort, terwijl goede kunst er om vraagt om langzaam en aandachtig bekeken te worden. Tijdens onze expositie Ware Aard kunt u echter gerust rustig naar de getoonde kunstwerk kijken. Deze bijzondere tentoonstellingenserie is te zien in Espace Enny Galerie (Laag-Keppel), en wordt in etappes gehouden. Elke etappe toont werk van andere kunstenaars. De selectie per ronde komt mede tot stand omdat de kunstenaars elkaar versterken, hoe onderling verschillend hun werk soms ook is. U bent van harte uitgenodigd om de overeenkomsten én verschillen zelf te komen onderzoeken. En natuurlijk staan we voor u klaar met een kopje koffie en de bereidheid tot een goed gesprek, zodat u hopelijk heel wat langer dan negen seconden voor de kunstwerken zult staan.

Op 5 juni start de derde etappe van Ware Aard. Adriaan de Regt opent de derde ronde op 5 juni. De Regt – gastcurator en ex-directeur van het Stedelijk Museum Zwolle – is de bedenker van de opzet van de expositie, waarvoor de kunstenaars zijn gekozen in hun relatie tot de volgende themawoorden: uniciteit – authenticiteit – oorspronkelijkheid – waarachtigheid – Ware Aard. Samen met galerie-eigenaar Enny Verhey heeft hij de keuze voor de exposerende kunstenaars gemaakt.

De derde etappe is van 5 juni tot en met 3 juli te zien. Er zal werk te zien zijn van Onno Broeksma, Elsbeth Ciesluk, André Geertse, Daniela Schwabe en Harry Vandevliet. Van elk van hen zal een mooie selectie uit hun oeuvre te zien zijn. Door de samenstelling van dit artistieke gezelschap komt de nadruk tijdens deze etappe op abstracte kunst te liggen, na de overwegend figuratieve tweede ronde.

De eerste twee etappes van Ware Aard waren te zien van 20 maart tot en met 24 april en van 1 mei tot en met 29 mei. De bezoekers waren enthousiast. Ook hadden we verschillende media over de vloer die aandacht besteden aan de expositie, waaronder kunstmagazine Palet, de Kunstkrant en De Gelderlander.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 10 jul 2016
Espace Enny
Dorpsstraat 14
6998 AB Laag Keppel
0314-381808
06 22107074
open: Vrijdag tot en met zaterdag: 13.00-17.00,, en op afspraak.


(advertentie)


Meer info over adverteren