Tuin der Kunsten


Over de expositie

Museum van Bommel van Dam, Galerie Wilms en Kasteeltuinen Arcen slaan deze zomer de handen ineen. Op initiatief van Kasteeltuinen Arcen stelden Galerie Wilms en Museum van Bommel van Dam een tentoonstelling samen waarin kunst en natuur samenkomen. Het resultaat is een ontdekkingsreis door het kasteel, waarin de bezoeker in elke ruimte iets anders te wachten staat: schilderijen, tekeningen, video-installaties en landschappelijk werk. Daarnaast is er een beeldenexpositie in de Water- en Beeldentuin en wordt er een kunstweekend georganiseerd. De tentoonstelling vindt plaats in de Kasteeltuinen Arcen, Lingsforterweg 26 in Arcen en loopt van 9 juli tot en met 2 oktober 2016.

Expositie Kasteel Arcen – Tuin der Kunsten
Op de van Gelre Etage van Kasteel Arcen is het werk te zien van kunstenaars die Galerie Wilms vertegenwoordigt en kunstwerken uit de collectie van Museum van Bommel van Dam uit Venlo. Ook zijn enkele kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het Kasteel nieuw werk te maken. Alle werken hebben een relatie met de natuur en vormen daarmee een natuurlijke brug tussen de kunst in het Kasteel en de omliggende tuinen. Deelnemende kunstenaars zijn onder andere, Bas Meeuws, Eelco Brand, Frank Bruggeman, Les Deux Garçons, Maze de Boer, Reinoud van Vught, Suzanne Jongmans,

Water- en Beeldentuin – Expositie 2016
Ook de beeldenexpositie in de Water- en Beeldentuin van Kasteeltuinen Arcen is samengesteld door Paul Wilms van Galerie Wilms. In 2004 heeft de tuinarchitect van het park, Niek Roozen, dit deel van het park opnieuw ontworpen; er werd een open tuinontwerp gemaakt waarin licht, lucht en water de elementen vormen. Een rond pad van cortenstaal verbindt deze tuinelementen en de tijdelijke kunstwerken die met oog voor het landschap zijn gesitueerd. De vijvers werken als spiegels voor de kunstwerken. Er zijn dit jaar werken te bewonderen van o.a. Anne Hermans, Ronald A. Westerhuis, Erik Buis, Jos Spiertz, Ruud Simons en Marinka van Zandwijk.

30 en 31 juli Kunstweekend
Kasteeltuinen Arcen is op 30 en 31 juli een open atelier. Er zijn dan tientallen kunstenaars aan het werk op bijzondere plekken in het park. Bezoekers van de tuinen hebben tijdens het kunstweekend de mogelijkheid om de artiesten live aan het werk te zien en kunnen een praatje maken met de kunstenaars over hun werkwijze en inspiratie. Is Kasteeltuinen Arcen hun muze?

Kinderen gratis
In de maanden juli en augustus kunnen (klein)kinderen gratis mee naar Kasteeltuinen Arcen. Naast de tuinen en de kunst zijn er dagelijks leuke extra activiteiten voor heel de familie zoals roofvogeldemonstraties, goochelaars, kindertheater, knutselmiddagen en verhalenvertellers.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 2 okt 2016
Museum van Bommel van Dam
Keulsepoort 1
5911 BX Venlo
077-3513457

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op maandag, 1 jan, 25 dec en tijdens de carnaval