Toscani: Nieuw werk

 
Zonder titel
 
Zonder titel

Over de expositie

Toscani is een bekend, bijzonder en veelzijdig kunstenaar, hetgeen niet alleen blijkt uit de succesvolle installaties die zij in binnen- en buitenland heeft gemaakt maar ook uit de veelvuldige presentaties van schilderijen en werken op papier bij galerie Beeld & Aambeeld, waar ze al bijna 30 jaar met regelmaat tentoonstelt. Essentieel voor haar werk is het scheppend proces. Haar kunst ontstaat niet vanuit een vooropgezet plan of bestaand kader maar vaak als resultaat van het zoeken naar de juiste verhouding van de verschillende vormen, kleuren en elementen ten opzichte van elkaar. Deze elementen of dragers zijn heel verschillend van vorm, formaat, structuur en materiaal. Zo zien we het gebruik van hout, doek en perspex naast papier en kranten.

Het werk van Toscani is kleurrijk, tijdloos en eigentijds. We vinden dit ook nu weer terug in de grote abstracte reliëfs en objecten, maar ook in haar kleinere werk op papier. Toscani’s nieuwste reliëfs zijn opgebouwd uit talrijke houten vormen, verdikt met kunststof en op elkaar gemonteerd tot solide en luchtige constructies, tot wel 20 cm dik. Het zijn ruimtelijke wandobjecten die onder verschillende invalshoeken telkens een ander beeld opleveren omdat de vormen niet alleen aan de voorkant, maar ook aan de zijkanten zijn beschilderd.

Nooit verliest het werk zijn monumentale en vitale karakter. Toscani heeft een enorme behoefte aan oorspronkelijkheid, die maakt dat zij het onverwachte koestert en zoekt naar de dissonant, opdat er nooit een te vanzelfsprekende harmonie ontstaat. Altijd weet ze te verrassen en de aandacht op te eisen voor dat wat ze te vertellen heeft. Een treffend voorbeeld hiervan is een tweetal reliëfs waaruit opeens alle kleur verdwenen is. Opgebouwd uit wit beschilderd hout en kleurloos perspex hangen ze – ogenschijnlijk als ijsplaten – op een prominente plek in de tentoonstelling.
Laat u opnieuw verrassen door Toscani !!

Opening met muziek: Bert van der Veen, vleugel.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 15 mrt 2017
Galerie Beeld & Aambeeld
Walstraat 13
7511 GE Enschede
053-4300357

open: wo t/m za 10.00-17.00, do 10.00-21.00


Kunstenaar

Bep Toscani