Diet Wiegman: Magische schaduwbeelden

 
The Big Bang

Over de expositie

De Schiedamse kunstenaar Diet Wiegman zet een lichtspot op een hoopje afgedankt materiaal en op magische wijze verschijnt een afbeelding op de muur. Van Michelangelo's David tot Anne Frank.

Kunstenaarsgeslacht
Diet Wiegman maakte aanvankelijk tekeningen, schilderijen, sculpturen en werken in de openbare ruimte. Al snel werd hij bekend om zijn schaduwobjecten. Zijn keuze voor het kunstenaarschap kwam niet als een verrassing. Dietmans vader Theo was schilder. Hij werd opgeleid door Gerard Wiegman, de opa van Diet Wiegman. Ook de zoon van Diet Wiegman, Mike Redman is kunstenaar.

Film
+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 26 mrt 2017
Stedelijk Museum Schiedam
Hoogstraat 112
3111 HL Schiedam
010-2463666

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, Eerste en Tweede Paasdag geopend , Eerste en Tweede Pinksterdag geopend, Gesloten op Eerste Kerstdag en Nieuwjaarsdag, , entree 12,50, , 10,00 p.p. voor groepen met meer dan 15 personen., , 5 euro Schiedammers, CJP-pas, studenten met geldige studentenkaart, leden van de Historische Vereniging Schiedam, KomKids Familiepas, Rotterdam Welcome Card., , Gratis voor kinderen en jongeren (0 t/m 18 jaar), Museumkaart, RotterdamPAS, Vriendenpas Stedelijk Museum Schiedam, ICOM-pas, Rembrandtpas.


Kunstenaar

Diet Wiegman