Geir Nustad - Glasobjecten en Yumiko Yoneda - Wandsculpturen

 
Geir Nustad
 
Geir Nustad
 
Yumiko Yoneda
 
Yumiko Yoneda
 
Yumiko Yoneda

Over de expositie

Geir Nustad werd geboren in Tromsø, ver in het noorden van Noorwegen. In 2006 vertrok hij naar Zweden om het glasblazen te leren en te gaan werken voor Kosta Glasscenter, een van Europa’s grootste glasfabrieken en scholen. Vervolgens studeerde hij aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam op de glasafdeling. Nu woont en werkt Geir in Amsterdam als beeldend kunstenaar. Hoewel zijn werk bestaat uit tekeningen, sculpturen en installaties, is zijn voornaamste materie, glas. In zijn werk wil hij een brug maken tussen ambacht, design en beeldende kunst om zo een dieper verband te leggen tussen het object, de maker en toeschouwer. Ieder object is uniek en handgeblazen door hemzelf. Geir ziet zijn werk als reflecties, objecten die aan verandering onderhevig zijn gedurende de tijd die verstrijkt. Zijn grootste inspiratiebron is de Noorse natuur, de bergen rond Tromsø met hun extreme condities en elementen.

De uit Japan afkomstige kunstenares Yumiko Yoneda studeerde aan de Shimane Universiteit, en vervolgens aan de Jan van Eyck Akademie in Maastricht. Ze woont en werkt nu in Den Haag.
Door de jaren heen exposeerde zij veelvuldig in binnen- en buitenland en werd haar werk opgenomen in verschillende collecties.
Haar objecten ademen concentratie, subtiliteit en sensualiteit. De objecten zijn veelal in wit en grijstinten, afgeleid van de cirkelvorm met een glooiende afgeronde perfectie. Zowel Oosterse als Westerse invloeden zijn terug te vinden in haar werk. Hoewel de titels vaak poëzie en filosofie in zich bergen, zijn het voor Yumido zuiver organische vormen, verwant aan bijvoorbeeld vruchten.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 30 apr 2017
Broft Gallery
Hoogstraat 33
4141 BA Leerdam
+31(0)653439091

open: vrijdag t/m zondag 13.00-17.00, en volgens afspraak