Figuratie in Stijl

 
Vilmos Huszár

Over de expositie

De invloedrijke kunstbeweging De Stijl veroorzaakte begin twintigste eeuw veel commotie met haar vurige pleidooi voor abstractie. Om dichter bij de universele harmonie te komen, gaven kunstenaars als Piet Mondriaan, Theo van Doesburg, Vilmos Huszár en Bart van der Leck de voorkeur aan geometrische vormen en primair kleurgebruik. Wat veel mensen echter niet weten, is dat de oprichters van De Stijl hun carričre veelal begonnen met het schilderen van realistische landschappen en portretten. Tevens zijn onder andere Bart van der Leck en Vilmos Huszár hun hele leven figuratieve kunst blijven maken. In de tentoonstelling ‘Figuratie in Stijl’ wordt het spanningsveld tussen realistische en abstracte vormen uitgelicht en verder onderzocht. Het vroege én late figuratieve werk van de pioniers van abstracte kunst staat daarbij centraal.

Hedendaagse kunstenaars in Villa Mondriaan
Naast de permanente tentoonstelling met het vroege werk van Mondriaan biedt Villa Mondriaan altijd een podium aan vernieuwers van deze tijd.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 24 sep 2017
Villa Mondriaan
Zonnebrink 4
7101 NC Winterswijk
0543-515400

open: do t/m zo 14.00-17.00, entree € 9,00, , De bezoekersingang van het museum bevindt zich aan de Ratumsestraat in Winterswijk.