In motion: ceramic reflections in contemporary art


Over de expositie

Een grote tentoonstelling vol indrukwekkende installaties. Een mix van gevestigde namen en opkomend talent, uit Oost en West, met bestaand en nieuw werk waarbij beweging centraal staat. De werken zijn nog niet eerder in Nederland te zien geweest en tonen de rol van keramiek in de hedendaagse kunstwereld. Van een inktvis van meer dan 5 meter in een grote plas met inkt tot een betoverende totaalervaring in de laatste zaal waar een enorm bad oplicht in een donkere zaal. Tientallen schalen drijven in het water, raken elkaar en vervolgen hun weg. De botsingen veroorzaken prachtige geluiden die weerkaatsen in de ruimte. In motion toont werk van Céleste Boursier-Mougenot, Roger Hiorns, Meekyoung Shin, Claire Verkoyen, Geng Xue en David Zink Yi.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 6 mei 2018
Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 11
8911 DZ Leeuwarden
058-2948958

open: di t/m zo 11.00-17.00, entree € 12,50


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius