In motion: ceramic reflections in contemporary art


Over de expositie

Een grote tentoonstelling vol indrukwekkende installaties. Een mix van gevestigde namen en opkomend talent, uit Oost en West, met bestaand en nieuw werk waarbij beweging centraal staat. De werken zijn nog niet eerder in Nederland te zien geweest en tonen de rol van keramiek in de hedendaagse kunstwereld. Van een inktvis van meer dan 5 meter in een grote plas met inkt tot een betoverende totaalervaring in de laatste zaal waar een enorm bad oplicht in een donkere zaal. Tientallen schalen drijven in het water, raken elkaar en vervolgen hun weg. De botsingen veroorzaken prachtige geluiden die weerkaatsen in de ruimte. In motion toont werk van Céleste Boursier-Mougenot, Roger Hiorns, Meekyoung Shin, Claire Verkoyen, Geng Xue en David Zink Yi.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 6 mei 2018
Keramiekmuseum Princessehof
Grote Kerkstraat 11
8911 DZ Leeuwarden
058-2948958

open: di t/m zo 11.00-17.00, entree € 12,50


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius