Saenredam en Van Ruysdael in Alkmaar: Meesterwerken van de Grote Kerk

 
Salomon Jacobsz. van ...
 
Pieter Jansz. Saenre...

Over de expositie

In 2018 wordt in Alkmaar het 500-jarig bestaan van de Grote of Sint-Laurenskerk groots gevierd. Vele organisaties dragen bij met activiteiten die bij hun signatuur en expertise passen. Stedelijk Museum Alkmaar geeft de feestelijke aftrap van het jubileumjaar met een tentoonstelling van gezichten op de Grote Kerk, waarin Alkmaarse schilderijen en tekeningen van twee befaamde oude meesters worden gecombineerd met nieuw werk van twee hedendaagse Nederlandse topfotografen: Hans van der Meer en Karin Borghouts.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 15 sep 2018
Stedelijk Museum Alkmaar
Canadaplein 1
1811 KE Alkmaar
072-5489789

open: di t/m zo 11.00-17.00, op vrijdag tijdens tentoonstelling tot 19.00 uur, gesloten op maandag, Koningsdag, 1e Kerstdag en Nieuwjaarsdag., Entree: volw. € 13, 65+ € 6, Museumkaart € 3 / t/m 18 jaar, Vereniging Rembrandt, ICOM en vrienden gratis.


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius