Tinkebell & Barbara Broekman: A smart girl is prepared (for her future)

 
Barbara Broekman

Over de expositie

Op het eerste oog zijn de overeenkomsten tussen het werk van TINKEBELL. en Broekman moeilijk te vinden en lijkt het een onwaarschijnlijk combinatie. In de expositie A clever girl is prepared for her future komen de kunstenaars artistiek, in vorm en conceptueel, naar elkaar toe en lijken de werken van de twee kunstenaars met elkaar in gesprek te gaan. Zowel TINKEBELL. als Broekman staan bekend om hun persoonlijke benadering en engagement, ze hebben beide hun blik gericht op de actualiteit. In de expositie gaan Broekman en TINKEBELL. onderwerpen zoals grote rampen, seks en hun eigen geschiedenis te lijf met oude en nog niet vertoonde werken die elkaar spiegelen, aanvullen, bekrachtigen of juist door contrast versterken.

Barbara Broekman (1955) ontwikkelt monumentale werken gebaseerd op textiele patronen en technieken. Ze exposeerde onder andere in het Fries museum, Het Amsterdam Museum, CODA en De Fundatie. TINKEBELL. (1979) maakt en toont haar conceptuele werk verspreid over de hele wereld en wordt in Nederland vertegenwoordigd door TORCH gallery. Haar projecten tonen errors en blinde vlekken in de normen van onze samenleving. Onlangs presenteerde ze de Kamerplanttours, een excursie langs belastingontwijkende bedrijven op de Amsterdamse Zuidas.

Ook te zien : Romy Muijrers “Terug naar de Verloren Tijd”
Op 1 december zal samen met Witteveen Visual Arts ook de expositie van Romy Muijrers (1990) openen. De stadstekenaar van Amsterdam 2017 ziet haar tekeningen op papier als een doorlopende reeks, één verhaal waarvan de oorsprong ligt in de herinnering. De expositie van Romy Muijrers zal worden geopend door Alex de Vries.

Bij Ten haaf Projects opent tegelijkertijd een expositie van Jim Mooijekind. En tot slot, is op de eerste etage de gast expositie ” A CAMP: De liefde raakte ontheemd, het verstand ernaar op zoek” van Noman’s art Gallery te zien, met werk van jomge Iraanse kunstenaars samengesteld door Sam Samiee.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 6 jan 2018
Vriend Van Bavink
Geldersekade 58
1012 BK Amsterdam
06-30567195

open: do t/m za 13.00-18.00, en op afspraak