Johan Tahon: Wir Überleben das Licht


Over de expositie

Nieuwe en bestaande werken van Johan Tahon (1965, Menen, België). Zijn monumentale sculpturen zijn opgebouwd uit een combinatie van verschillende materialen; gips met keramiek, keramiek met brons, brons met gips. Tahon houdt van de combinatie van tastbaarheid en spiritualiteit, voor hem is die verbinding een noodzakelijke volledigheid. Bij het keramische werk valt het overgieten met glazuur op, dit heeft voor Tahon een ritueel karakter. Versnijdingen, doorboringen en vervormingen verwijzen naar de diepste psychologie. De Duitse zanger en dichter Till Lindemann, bekend als frontman van de band Rammstein, schreef vijf gedichten geïnspireerd door Tahons werk, die eveneens een plek zullen krijgen in Tahons tentoonstelling in het Bonnefantenmuseum.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 2 dec 2018
Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht
043-3290190

open: Di t/m zo 11.00-17.00, (en feestdagen die op maandag vallen), Gesloten op: 25 dec, 1 jan en met carnaval., , Entree € 12,00: Volwassenen, € 6,00: 13 t/m 18 jaar, studenten, CJP pashouders, Gratis: t/m 12 jaar


Kunstenaar

Johan Tahon


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius