Jan Steen vertelt

 
Mozes en de kroon van de ...
 
Lot en zijn dochters,&nbs...

Over de expositie

Ontmoet een kant van Jan Steen die u waarschijnlijk nog niet kende. Deze zeventiende-eeuwse Hollandse kunstenaar is vooral bekend als schilder van vrolijke, ietwat chaotische scènes uit het dagelijks leven, de spreekwoordelijke ‘huishoudens van Jan Steen’. Maar de kunstenaar heeft ook heel andere onderwerpen geschilderd: verhalen uit de bijbel, de klassieke mythologie en de geschiedenis. Een prachtig voorbeeld is Mozes en de kroon van Farao van het Mauritshuis. Het zijn verhalen vol opwinding, drama en hartstocht. De tentoonstelling laat met een selectie van ongeveer twintig schilderijen zien dat Steen een veelzijdig en ambitieus kunstenaar was met een grote literaire kennis en een scherp oog voor de komische aspecten in elk verhaal.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 13 mei 2018
Mauritshuis
Korte Vijverberg 8
2513 AB Den Haag
070-3023456

open: ma tot 1 nov 2014 10.00-18.00, di, wo, vr, za en zo 10.00-18.00, do 10.00-20.00, entree € 14,00


Kunstenaar

Jan Steen I


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius