Monique Broekman: In Dialoog


Over de expositie

Monique Broekman (1967) is een veelzijdig beeldend kunstenaar die, startend vanuit de traditie van de schilderkunst op innovatieve wijze verbinding zoekt met hedendaagse maatschappelijke werelden. Als schilder is ze in dialoog met het schildersdoek, de geportretteerde en de maatschappij. Het werk dat zij vervolgens koppelt aan andere media vindt zijn weerslag in bijvoorbeeld interactieve websites, tekst/interviews en (bewegend) beeld. Bij haar ingrepen en projecten in de openbare ruimte ontstaat er een actieve verhouding met de omgeving. Het project zelf is vaak tijdelijk van aard, waarbij met name de tijd (heden en/of verleden) wordt benadrukt. Door het inzetten van opgenomen of genoteerde gesprekken, geluids- en/of video-opnames ontstaat er een work in progress. In de monumentale groepsportretten brengt de kunstenares individuen samen die in een bepaalde periode een gemeenschappelijke deler hebben doordat ze zich door omstandigheden in dezelfde ruimte en/of eenzelfde situatie bevinden. Voor bijna al het werk van de kunstenares geldt dat ze tracht grip op de veranderende tijd te krijgen. In de tentoonstelling staat de dialoog centraal. Een dialoog die zich, middels een portrettengalerij, allereerst richt op de relatie tussen de gezamenlijke thema’s van Broekman en de familie Slager. Daarnaast gaat Broekman de dialoog aan met vertegenwoordigers uit het Brabantse/Bossche culturele leven in een zogenaamd ‘work-in-progress’, onderdeel van het project 'Het museum van de onschuld' dat ze in 2016 gestart is met kunstenaar Ies Schute.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 29 apr 2018
Museum Slager
Choorstraat 8 (bezoekadres)
5211 KZ Den Bosch
073-6133216

open: di t/m zo 13.30-17.00, Gesloten op maandag, de 1e van dubbele feestdagen, 2e Kerstdag, oudjaarsdag, nieuwjaarsdag, carnaval en koningsdag, Entree € 7,00, Kinderen tot 12 jaar gratis Museumjaarkaart geldig


Kunstenaar

Monique Broekman


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius