Helen Verhoeven: Oh God

 
De vleesstal, 2017

Over de expositie

In een tweejarige samenwerking met het Bonnefantenmuseum, ondersteund door het Mondriaan Fonds, heeft Helen Verhoeven (Leiden, 1974) zich verdiept in de klassieke en religieuze thema's van de middeleeuwse kunst. Verhoeven selecteerde negen bijzonder dynamische en theatrale werken uit de collectie oude kunst van het museum. Op grote schilderijen herinterpreteert ze onderwerpen als de zondeval, het leven van Jezus, bijbels overspel, mythologische verkrachtingen, ongewenste zwangerschappen en onstuimige hoerenhuizen. Het menselijke drama van de oude kunst wordt in Oh God vanuit een seculier en hedendaags perspectief benaderd en vervreemdt de toeschouwer van de oorspronkelijke verbeeldingen. De grote oppervlaktes van de doeken tonen ons tragisch menselijk gedrag: goede daden naast vals spel en kwaadaardigheid, verdriet, verlies en vernedering. Macht en onmacht staan zij aan zij. Het is alsof Verhoeven het geweld van onze huidige maatschappij heeft omgezet in het historische lexicon van het christendom om zo een geheel onbegrijpelijke maar desondanks herkenbare wereld in beeld te brengen.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 2 dec 2018
Bonnefantenmuseum
Avenue Céramique 250
6221 KX Maastricht
043-3290190

open: Di t/m zo 11.00-17.00, (en feestdagen die op maandag vallen), Gesloten op: 25 dec, 1 jan en met carnaval., , Entree € 12,00: Volwassenen, € 6,00: 13 t/m 18 jaar, studenten, CJP pashouders, Gratis: t/m 12 jaar


Kunstenaar

Helen Verhoeven


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius