Ives Maes: Sunville


Over de expositie

Ives Maes (°1976, België) is een multidisciplinaire kunstenaar die voornamelijk werkt met fotografie en installatie. Sinds november 2013 werkt hij aan een nieuwe reeks over zijn heimat, een fotografisch document over het dorp Zonhoven – Sunville. Deze opnames werden symbolisch afgerond in maart 2015 na een gedeeltelijke zonne-eclips in de omgeving. Sindsdien werkt hij aan de uitvoering van deze opnames in de vorm van fotosculpturen en fotografische installaties. De eerste werken uit deze reeks werden in 2015 getoond tijdens een residentie in de Woning van Wassenhove waar de kunstenaar als allereerste resident verbleef. Sunville is tevens de basis voor een doctoraatsonderzoek in de kunsten over de fysieke, sculpturale en architecturale aspecten van fotografie. De tentoonstelling in het Museum Dhondt-Dhaenens wordt gerealiseerd naar aanleiding van zijn doctoraatsverdediging aan KASK / School of Arts en Universiteit Gent.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 17 jun 2018
MDD (Museum Dhondt-Dhaenens)
Museumlaan 14
B-9831 Deurle
+32-9-3301730

open: wo t/m zo 10.00-17.00, , entree € 7,00 / € 5,00 / gratis


Kunstenaar

Ives Maes


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius