Richard Hutten: Zit!

 
Book-chair

Over de expositie

Richard Hutten ontwerpt niet alleen stoelen, hij verzamelt ze ook. Vanaf zijn afstuderen aan de Design Academy in Eindhoven koopt hij bijzondere exemplaren of hij ruilt ze met bevriende ontwerpers voor een van zijn eigen ontwerpen. Inmiddels bestaat zijn collectie uit meer dan 100 zitobjecten; van prototypes tot de grote designklassiekers, van afstudeerwerken tot unieke modellen. Vanaf maart toont het Gemeentemuseum Huttens persoonlijke collectie, aangevuld met stoelen van zijn eigen hand zoals de Berlage stoel die is gebaseerd op de salonstoel van architect H.P. Berlage. De tentoonstelling zit boordevol hedendaagse, speelse en conceptuele ontwerpen van klinkende namen uit binnen- en buitenland, elk verbonden met een persoonlijk verhaal.


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 19 aug 2018
Gemeentemuseum Den Haag
Stadhouderslaan 41
2517 HV Den Haag/Scheveningen
070-3381111

open: di t/m zo 10.00-17.00, entree, Voltarief € 15,00, Combiticket Gemeentemuseum en Gem / Fotomuseum € 18,50, Groepen > 15 personen € 11,50, Uitpas € 11,50, CJP / Studentenpas € 0,00, Ooievaarspas € 6,75, Kind / jeugd tot en met 18 jaar, Museumvrienden, Rembrandtpas / Museumkaart, Inwoners van het Haagse Hout op vertoon van sleutelhanger Gratis


Kunstenaar

Richard Hutten


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius