Lauren Greenfield: Generation Wealth

 
Xue Qiwen (43) in haar ap...
 
Limo Bob in zijn kantoor,...

Over de expositie

De Amerikaanse fotograaf en filmmaker Lauren Greenfield (1966) houdt zich voor haar project Generation Wealth al 25 jaar bezig met het thema ‘rijkdom’. De serie begint in Los Angeles, het centrum van de celebrity-cultuur, waar ze beroemdheden als Paris Hilton en Kim Kardashian fotografeert. Vervolgens neemt ze ons mee naar de huizen van Russische oligarchen, de Chinese nouveau riche en de nieuwe elite in Brazilië. Daarnaast vertelt Greenfield ons de verhalen van studenten en alleenstaande ouders die enorme schulden hebben, maar toch vastberaden zijn om villa’s, luxe kleding en glanzende auto’s te kopen. Generation Wealth is een treffend verslag van het brandende verlangen om rijk te zijn, tegen elke prijs.

De tentoonstelling was in 2017 te zien in de Annenberg Space for Photography in Los Angeles en het International Center of Photography in New York. Bij de tentoonstelling is een gelijknamig boek verschenen met 650 illustraties en 150 begeleidende interviews.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 3 feb 2019
Fotomuseum Den Haag
Stadhouderslaan 43
2517 HV Den Haag
070-3381144

open: di t/m zo 12.00-18.00, gesloten op 25 dec en 1 jan, entree € 8,00, , Tot 17 december 2016 gesloten in verband met verbouwing.


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en België. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius