Paul van der Eerden: Sad alchemy


Over de expositie

Na Hans Lemmen, Erik Odijk en Arno Kramer past ook het oeuvre van Paul van der Eerden in de lijn van tekenaars die Museum De Buitenplaats sinds 2015 toont. Zelf noemt Van der Eerden de onverschilligheid van de medemens als een van de belangrijkste themaís van zijn werk. Andere themaís zijn de absurditeit van het dagelijks leven, het geweld in de menselijke omgang en de tragiek die inherent is aan het menselijk bestaan. Hij verbeeldt deze thematiek door in zichzelf gekeerde personages te tekenen die niet in staat zijn tot contact en een houterige verschijning hebben. Ze lijken beheerst door seksuele driften en agressie tegenover hun medemensen. Deze fascinatie voor de zwarte kant van het bestaan benadert Van der Eerden op antropologische wijze. Hij wordt wel beschreven als waarnemer van het menselijk tekort, uitbener van de menselijke geest en tekenaar van de onmacht als gevolg van de psychische gesteldheid van de mens.


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 17 jun 2018
Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
050-3095818

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten 25 dec, 31 dec en 1 jan, entree: Ä 10,00


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius