Anita Walsmit Sachs e.a.: Planten op reis


Over de expositie

Museum De Buitenplaats haalt buiten naar binnen met Planten op reis, een expositie met botanische tekeningen van planten ťn hun reisverhalen. De tentoonstelling vraagt aandacht voor het gegeven dat veelvoorkomende planten in hedendaagse tuinen een uitheemse oorsprong hebben. Ooit brachten plantenverzamelaars ze mee vanuit verre oorden, vanuit de hoop op economisch gewin, als basis voor medicijnen of als souvenir. Gaandeweg raakten deze nieuwkomers ingeburgerd in tuinen en parken. Met dit idee als uitgangspunt nodigde de initiatiefneemster van deze tentoonstelling, Anita Walsmit Sachs (botanisch illustrator en oprichtster van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland), zes gerenommeerde internationale botanisch kunstenaars uit om enkele planten met een verhaal te tekenen; een verhaal over hoe de plant in hun land terecht is gekomen of een persoonlijk verhaal.

Planten op reis toont werk van Anita Walsmit Sachs (Nederland), Beverly Allen (AustraliŽ), Carol Woodin (Verenigde Staten), Helen Allen (Groot-BrittanniŽ), Jee-Yeon Koo (Zuid-Korea), Vicky Thomas (Zuid-Afrika) en Mieko Ishikawa (Japan).


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 2 dec 2018
Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
050-3095818

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten 25 dec, 31 dec en 1 jan, entree: Ä 10,00


Gratis nieuwsbrief
Elke donderdag sturen wij een mail met de agenda van de komende en aflopende exposities. U kunt zich hiervoor opgeven.

galeries.nl bestaat al sinds 2000 en biedt informatie over exposities, kunstenaars en kunstinstellingen in Nederland en BelgiŽ. Ondanks de naam betreft het niet enkel informatie over galeries, maar ook over musea.

Vrijwilligers gevraagd
Wilt u als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius