Anita Walsmit Sachs e.a.: Planten op reis


Over de expositie

Museum De Buitenplaats haalt buiten naar binnen met Planten op reis, een expositie met botanische tekeningen van planten én hun reisverhalen. De tentoonstelling vraagt aandacht voor het gegeven dat veelvoorkomende planten in hedendaagse tuinen een uitheemse oorsprong hebben. Ooit brachten plantenverzamelaars ze mee vanuit verre oorden, vanuit de hoop op economisch gewin, als basis voor medicijnen of als souvenir. Gaandeweg raakten deze nieuwkomers ingeburgerd in tuinen en parken. Met dit idee als uitgangspunt nodigde de initiatiefneemster van deze tentoonstelling, Anita Walsmit Sachs (botanisch illustrator en oprichtster van de Vereniging Botanisch Kunstenaars Nederland), zes gerenommeerde internationale botanisch kunstenaars uit om enkele planten met een verhaal te tekenen; een verhaal over hoe de plant in hun land terecht is gekomen of een persoonlijk verhaal.

Planten op reis toont werk van Anita Walsmit Sachs (Nederland), Beverly Allen (Australië), Carol Woodin (Verenigde Staten), Helen Allen (Groot-Brittannië), Jee-Yeon Koo (Zuid-Korea), Vicky Thomas (Zuid-Afrika) en Mieko Ishikawa (Japan).


Wanneer en waar

  • Expositie loopt t/m 2 dec 2018
Museum De Buitenplaats
Hoofdweg 76
9761 EK Eelde
050-3095818

open: di t/m zo 11.00-17.00, gesloten 25 dec, 31 dec en 1 jan, entree: € 9,00


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius