Een reis naar het 18de-eeuwse Kanton


Over de expositie

In de Rijksmuseumcollectie bevindt zich een 18de-eeuwse schildering van de Chinese havenstad Kanton. Recent onderzoek heeft uitgewezen dat de meer dan drie meter lange gedetailleerde en waarheidsgetrouwe schildering één van de vroegste in haar soort is. Door details te vergelijken op de diverse schilderingen van Kanton en documenten in archieven te raadplegen kon de exacte datum van dit gezicht op Kanton worden vastgesteld, namelijk 1771.

Het werk 'Gezicht op de Parelrivier met Kanton' is in het Aziatisch Paviljoen. Voor het eerst wordt dit werk samen met Nederlandse kunst en nijverheid uit diezelfde periode gepresenteerd.

+ + Lees meer ...


Wanneer en waar

  • Expositieperiode was t/m 27 mei 2018
Rijksmuseum
Museumstraat 1
1071 CJ Amsterdam
020-6747047

open: ma t/m zo 9.00-18.00, vr tot 22.00 uur, , entree € 17,50 (t/m 18 jaar en museumkaart gratis; groepen min. 15 personen 20% korting)


Kunstenaar


Galeries.nl is na een afwezigheid van een half jaar sinds begin mei 2018 weer in de lucht. Om te helpen de site up-to-date te houden hebben diverse vrijwilligers zich reeds aangemeld:
- Willemijn Vesseur
- Sascia Vos
- José Jonkergouw
- Ron Schöningh

Wilt u ook als vrijwilliger helpen om actuele exposities toe te voegen? Mail naar info@galeries.nl indien u hiervoor belangstelling heeft.

Op deze plek, in de laatste kolom, kunnen advertenties worden geplaatst.

Meer info over adverteren

Benno Tutein Nolthenius